FAQ

Bekijk hieronder onze meest gestelde vragen over onze dienstverlening en ons platform. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

 • Bemiddelen jullie nou wel of niet exclusief vijftig plussers naar werk?

  Vanaf 2019 is iedereen welkom bij Werkmaker. We zijn opgericht met een subsidie in 2017 van het Ministerie van Werkgelegenheid. Die subsidie was gericht op het actief herplaatsen van van vijftig plussers. Inmiddels is de subsidie afgerond en gaan we door. Dat betekent wel dat we de doelgroep moeten gaan verbreden. Natuurlijk hebben we een warm plekje voor vijftig plussers en als we ze kunnen bemiddelen dan doen we dat.

 • Hoe kan ik solliciteren?

  Wij delen al onze vacatures op Facebook, een deel op LinkedIn en onze website. Ook hebben we een online platform waar je jezelf kunt inschrijven en op zoek kunt gaan naar alle vacatures. Heb je hulp nodig, dan kun je ons bellen. Als er een match is, regelen we een kop koffie met de ondernemer. En als er een klik is, kun je starten. Geen selectieprocedure of motivatiebrief. Het contact is persoonlijker en je zit sneller aan tafel.
   

 • Ik heb gereageerd op een vacature, maar ik hoor niets van Werkmaker

  Wij streven op werkdagen naar een reactie binnen 48 uur. Duurt het wat langer? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bel ons op 085-0431150 (tussen 09.00 en 17.00 uur) of mail ons op info@werkmaker.nl.

  Heb je gesolliciteerd via Facebook? Vergeet dan niet eerst een profiel aan te maken op ons platform. Daarna kunnen en gaan we pas voor je aan de slag.

 • Zijn jullie succesvol?

  Jazeker. Inmiddels hebben we een flink aantal mensen aan het werk gekregen en zijn ze allemaal blij dat ze weer aan het werk zijn. Zij delen hun verhaal op deze pagina: https://werkmaker.nl/ervaringen

 • Hoe bereid ik me voor op het gesprek?

  Heb je hulp nodig, dan helpen we je graag. We nemen telefonisch je sollicitatie door zodat je goed voorbereid het gesprek in gaat. Verdiep je ook in het bedrijf zodat je er een goed beeld van krijgt. Dat helpt je in het gesprek. En het allerbelangrijkste: kijk vooruit en niet achterom. Dat gaat je zeker helpen.

 • Ik heb een profiel aangemaakt. Krijg ik nu automatisch vacatures van jullie?

  Nee, je krijgt geen melding van nieuwe vacatures. Je gaat zelf actief op zoek naar onze vacatures op het Platform. We willen namelijk dat je met een open blik kijkt naar vacatures die er zijn. Als je uit gaat van de ervaring die hebt, dan  ga je nieuwe mogelijkheden uit sluiten en dat is nou exact wat wij anders doen. Je hebt dus zelf een actieve rol hierin. Niets gaat “automatisch” en je gaat zelf onderzoeken welke vacature bij je zou kunnen passen. Heb je hier advies in nodig, dan helpen we je graag verder.
   

 • Hoelang bewaren jullie mijn cv?

  Als je solliciteert, dan stuur je ons jouw cv. We vragen je toestemming om het cv te bewaren en na jouw toestemming bewaren we deze drie maanden en daarna vernietigen we hem.
   

 • Sturen jullie mijn cv aan de werkgever?

  Nee, die ontvangen wij om een goed beeld van je te krijgen. Zodat we je kunnen voorstellen aan de werkgever. We delen wat algemene gegevens met de werkgever zoals je naam, je ervaring en je motivatie. Word je uitgenodigd voor een gesprek, dan neem je zelf je cv mee.
   

 • Ik ben mijn inloggegevens kwijt

  Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’ op de inlogpagina en vul daar je e-mailadres in. Je krijgt dan vanzelf een e-mail met nieuwe inloggegevens.

 • Ik heb geen e-mail ontvangen met mijn inloggegevens

  Het kan zijn dat de e-mail in je ongewenste mail of spam terecht gekomen is, check je spambox.

 • Kunnen anderen mijn gegevens en/of informatie zien?

  Nee, anderen kunnen jouw gegevens niet zien. Als je een profiel aanmaakt op ons Platform, dan deel je je gegevens alleen met Werkmaker en de werkgever van de vacature waar jij op hebt gesolliciteerd. 

 • Naar welke vacatures kan ik zoeken?

  Via de vacaturezoeker op ons Platform en op onze website bekijk je onze unieke vacatures in de regio Gorinchem en Drechtsteden. Deze vacatures publiceren we anoniem, wij bemiddelen voor de werkgever.

 • Er staan nu geen interessante vacatures bij, moet ik me toch volledig inschrijven?

  Niets moet, maar onze ervaring is wel dat je we dan beter van dienst kunnen zijn. Iedere dag komen er nieuwe vacatures bij. Hoe beter je je profiel invult, een hoger percentage bovenin de balk, des te beter kunnen we je informeren of een vacature bij je past. Als je een kort profiel invult, zie je niet genoeg vacatures die bij je kunnen passen.

 • Waarom staan de bedrijven anoniem genoemd?

  Wij ondersteunen de MKB-bedrijven waarvoor we werven en stellen ze de beste kandidaten voor. Door het anonimiseren ontvangen wij alle brieven en cv’s. Hieruit zoeken we de beste drie kandidaten en stellen deze voor aan de werkgever.
   

 • Hoe weet ik of jullie me voorstellen bij een werkgever?

  Wij benaderen de kandidaten die we voorstellen persoonlijk. In dit gesprek bereiden we je voor op het sollicitatiegesprek en geven je de informatie die je nodig hebt.

 • Ik heb een verbeterpunt. En nu?

  Werkmaker wil tevreden klanten. Daarom werken wij voortdurend aan het verbeteren van onze dienstverlening. Ben je niet tevreden? Laat het ons weten, dan zoeken we een oplossing. Jouw tip nemen wij uiterst serieus.