Over ons


 

Ontstaan van Werkmaker

Werkmaker is in 2017 tot stand gekomen door een subsidie vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Uitgangspunt van deze subsidie is kijken hoe we werkzoekende vijftig plussers en werkgevers in de regio Drechtsteden en Gorinchem bij elkaar konden brengen. Deze subsidie is op 31 december 2018 beëindigd. Omdat we merkten dat ons concept goed wordt ontvangen in de markt, gaan we door. Onze doelgroep is nu breder, we richten ons niet meer specifiek op vijftig plussers. Iedereen is van harte welkom! We blijven vijftig plussers met aandacht en zorg begeleiden.

Ontmoet elkaar

We geloven dat wie wil én kan werken, daar ook de kans voor moet krijgen. Daarom brengen we vacatures zonder kosten onder de aandacht van de werkzoekenden, maken een korte voorselectie en stellen de kandidaat voor aan de werkgever. Door elkaar te ontmoeten ontstaan andere gesprekken en is de kans op een match groter. Onze missie is dan ook: meer mensen een kans geven zich persoonlijk te presenteren. Met aandacht, advies en actie maken we het verschil in deze arbeidsmarkt.
 

Uniek platform

Vacature-blogheader

Om zoveel mogelijk werkzoekenden aan het werk te krijgen, hebben we een uniek Werkmaker platform ontwikkeld. Deze is anders dan andere, omdat deze uit gaat van je vaardigheden en niet je werkverleden. We zijn ervan overtuigd dat dit je gaat helpen bij je (nieuwe) mindset.

Stappenplan

Stap 1

Maak een profiel aan in ons platform. Hierin vul je je werkverleden in. En je geeft aan in welke vaardigheden je goed bent. Deze hebben we onderverdeeld in ‘denken’, ‘voelen’ en ‘kracht’. Per onderdeel komt er uiteindelijk een vaardigheid uit waar jij het sterkst in bent. Bijvoorbeeld snelheid van begrip, samenwerken en resultaatgerichtheid. 

Stap 2

Als je profiel voor 100% is ingevuld, kun je in onze database kijken van vacatures. Deze kun je selecteren op de vaardigheden die je eerder hebt beoordeeld. Zo kun je gericht zoeken. Ons systeem werkt niet dat vacatures gematcht worden, je gaat zelf actief op zoek. Onze vacatures kun je wel selecteren op jouw vaardigheden.

Stap 3

Solliciteer! Daar kijken we naar uit.