Werkmarkt

Maandag 5 november 2018 organiseerden we een Werkmarkt in Alblasserdam waarvoor je je kon aanmelden. Ons doel is om werkgevers en werknemers in beweging te krijgen. Denk buiten de kaders, denk in oplossingen en kijk naar de bereidheid om te werken. Daarom besloten we deze twee groepen samen te brengen op de Werkmarkt. Deze hebben we in het gemeentehuis van Alblasserdam georganiseerd en er waren veel werkzoekenden en werkgevers aanweizg.

Kom in beweging
Ja, hoe kom je nou in beweging? Deze sprekers deelden graag hun ervaring en expertise:

☞John de Wolf
John zet zich actief in voor werkzoekende vijftig plussers en is ambassadeur van de Anbo. Zijn motto: "Durf te veranderen".

☞ Lennard Toma
Lennard is organisatiepsycholoog en hij weet als geen ander hoe een andere mindset jou helpt om een andere baan te vinden. Zijn motto: "Doorbreek je mindset".

☞ Mark Adbul
Hij is eigenaar van een loopbaanbureau en heeft veel expertise over LinkedIn. Op deze middag heeft hij verschillende workshops gegeven over wat LinkedIn is, hoe dit medium je helpt in zichtbaar worden en een nieuwe baan op kan leveren. Zijn motto: "Aanpakken en gewoon doen."

Coachgesprekken
Op deze middag waren 75 man aanwezig, waarvan 50 een persoonlijk gesprek had met een coach. In een gesprek van 12 minuten werd gekeken naar kansen op de arbeidsmarkt en kreeg de werkzoekende realistische feedback op hun presentatie en/of aanpak.

Werkgevers
Op deze middag was ook een aantal werkgevers aanwezig waar de werkzoekenden mee in gesprek konden gaan:
> Perflexxion Uitzendbureau bemiddelt graag vijftig plussers vanwege hun werkmentaliteit
> Stichting De Werkshop begeleidt kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt naar kansrijke beroepen.
> Gert Jan Nederveen van Nederveen opleidingen
> UWV Drechtsteden

Portretfoto's
Op deze middag is van de aanwezigen een reeks portretfoto's gemaakt die ze voor social media en hun sollicitaties kunnen gebruiken. Deze fotoreeks staat in een album op Flickr en bereik je via onderstaande button.

After movie Werkmarkt 2018

Vlog Lennard Toma

Het resultaat

 • "Was heel leerzaam en nog heel veel dank aan de organisatie en hopelijk vinden vele medestrijders hierdoor een baan."
   
 • "Gisteren een werkmarkt bezocht, waar inspirerend en realistisch gesproken werd over werken en 50-plussers. Wat een geweldige toekomstige werknemers heb ik daar ontmoet. Ik gun de werkgevers het enthousiasme en de kennis van de vele 50-plussers inclusief mijzelf."
   
 • "Leuke middag gehad met positieve mensen van Werkmaker! Dank je wel!"
   
 • "Was een super dag met elkaar. Echt genoten."
   
 • "Wat een Topdag onderling met elkaar met leuke collega's."